Rusya’nın Stealth (Hayalet) İnsansız Hava Aracı (İHA) Okhotnik

Rusya’nın Stealth (Hayalet) İnsansız Hava Aracı (İHA) Okhotnik

02/01/2021 0 Yazar: 161-Hummer

Rusya’nın Stealth (Hayalet) İnsansız Hava Aracı (İHA) Okhotnik, hava hava füzeleri ile teçhiz edilmiş şekilde uçuş testleri icra etmeye hazırlanıyor.

Sputnik’in edindiği bilgilere göre; Rusya’nın Stealth İnsansız Hava Aracı olan Okhotnik, önümüzdeki yıl silahlı uçuş testleri gerçekleştirecek. Okhotnik İHA’dan ilk füze atışının 2021’in ikinci yarısında gerçekleştirilmesi hedeflenirken, atış testleri sırasında havadan havaya füzelerin de kullanılması planlanıyor. Ayrıca, havadan yere atış testlerinin gerçekleştirilmesi de planlamalar arasında bulunuyor.

Hatırlanacağı üzere Okhotnik İHA, geçtiğimiz haftalarda havadan havaya füzeler ile yer testi icra ederken görüntülenmişti.

Okhotnik-B’nin geliştirilmesine ilişkin sözleşme, 2011 yılında Sukhoi ve Rusya Savunma Bakanlığı arasında imzalanmıştı. Radarda Düşük Görünürlük (Stealth) teknolojisine uygun olarak geliştirilen Okhotnik-B; Su-57, F-35 ve F-22 gibi stealth jetlerde de bulunan gövde içi silah istasyonlarına sahip. Okhotnik-B, Rusya’nın yeni nesil stealth savaş jeti Su-57 ve ABD’nin X-47B İnsansız Savaş Uçağına (UCAV) benzerliğiyle de dikkat çekiyor. Birleşik Uçak Şirketi (UAC), 2024’te Okhotnik İHA’nın Rus Havacılık Kuvvetleri’ne teslimatının başlayacağını duyurdu.

Kaynak: Airport Haber